Department of Food Technology and Quality Control

Government of Nepal
Ministry of Agriculture and Livestock Development

Department of Food Technology and Quality Control

Babarmahal,Kathmandu

  >>   Product Registration report Falgun 2081   >>   निरीक्षण अनुगमन सम्बन्धि प्रेस नोट   >>   खाद्य प्रशोधन प्रविधि तालिमको आवेदन फारम   >>   खाद्य प्रशोधन प्रविधि तालिम सम्बन्धि सूचना   >>   खाद्य स्वच्छता तथा गुणस्तर सिफारिस समितिको तेश्रो पूर्ण बैठक सम्बन्धि प्रेस नोट   >>   मोबाइल फुड ल्याब भ्यान प्रयोग गरि धादिङ र चितवनमा गरिएको बजार निरीक्षण अनुगमन सम्बन्धि प्रेस…   >>   २०८१ माघ महिनामा दर्ता तथा नवीकरण गरिएका आहारपुरक खाद्य पदार्थ सम्बन्धि विवरण   >>   Cathay Pacific Airlines Hongkong-Kathmandu Food poisoning case report   >>   वल्खु तरकारी बजारमा गरिएको जीवनाशक विषादी अवशेष परिक्षण सम्बन्धि प्रेस नोट   >>   पैठारी गरिएको न्युनस्तर चना र राजमाको दाल रोक्का गरिएको सम्बन्धी प्रेस नोट

खाद्य वस्तुको लेवलमा हुनु पर्ने विवरणहरु के के हुन?


प्याक गरिएका खाद्य वस्तुको बाहिरी आवरण/प्याकेटमा  विवरण हुनुपर्दछ।

  • खाद्य वस्तुको नाम
  • समिश्रण (मिसाइएको वस्तुहरु) को विवरण मात्रा सहित
  • उद्योगको पूरा नाम र ठेगाना
  • उद्योगको रजिस्ट्रेसन नम्बर
  • उत्पादन मिति
  • उपभोग्य मिति
  •  ब्याच नम्बर
  • रंग र परिरक्षी प्रयोग गरेको भए अनिवार्य खुलाउनुपर्ने
  • उपभोग विधि आवश्यक भए
  • भण्डारण विधि आवश्यक भए
  • अनुज्ञापत्र नम्बर