Department of Food Technology and Quality Control

नेपाल सरकार
कृषि तथा पशुपन्छी विकास मन्त्रालय

खाद्य प्रविधि तथा गुण नियन्त्रण विभाग

बबरमहल, काठमाडौं

  >>   List of new registered dietary supplement from 2081/09/01 to 2081/09/29   >>   डाइटरी सप्लिमेन्ट, न्युट्रास्युटिकल जस्ता आहारपुरक खाद्य पदार्थ सम्बन्धि जरुरी सूचना   >>   वनस्पति घ्यू तथा आंशिक रुपमा hydrogenated गरिएको वनस्पति तेल र यस्ता पदार्थ प्रयोग गरि उत्पादन,…   >>   काठमाडौँ देखि हङकङ उडान भएको यात्रुहरुलाई Food Poisoning भएको सम्बन्धमा प्रेस नोट   >>   मोबाइल फुड ल्याब भ्यान संचालन गरी डेरी तथा तेल उधोग अनुगमन निरिक्षण विवरण मिति २०८१/०९/२६   >>   मोबाइल खाद्य प्रयोगशाला भयान प्रयोग गरी चन्द्रागिरी नगरपालिका क्षेत्रमा रहेका उद्योग तथा पसल निरिक्षण अनुगमन…   >>   List of New Registered and Renewed Dietary Supplementary Products in Mangsir 2081   >>   पैठारी गरिएको न्युनस्तर भटमास फिर्ता सम्बन्धि प्रेस नोट   >>   खाद्य प्रशोधन प्रविधि तालिमको निवेदन ढाँचा   >>   खाद्य प्रशोधन प्रविधि तालिम सम्बन्धि सूचना (सूचना प्रकाशन मिति २०८१/०७/२९, कान्तिपुर दैनिक)
श्री संजिव कुमार कर्ण

महा निर्देशक

श्री सोमकान्त रिजाल

उपमहानिर्देशक

उपमहानिर्देशक

श्री मोहन कृष्ण महर्जन

प्रवक्ता

परिचय


खाद्य प्रविधि तथा गुणस्तर नियन्त्रण विभाग (DFTQC) नेपाल सरकारको कृषि तथा पशुपन्छी विकास मन्त्रालयअन्तर्गतका तीन विभागहरूमध्ये एक हो। सन् १९६१ मा खाद्य विभागको रूपमा स्थापना गरी सिंहदरबारमा राखिएको थियो, जसलाई पछि सन् १९६५ मा बर्बरमहल, काठमाडौंको वर्तमान स्थानमा सारिएको थियो। सन् १९६६ मा खाद्य विभागको नाम परिवर्तन गरी खाद्य अनुसन्धान प्रयोगशाला राखियो। प्रयोगशाला पछि 1980 मा फेरि केन्द्रीय खाद्य अनुसन्धान प्रयोगशाला (CFRL) मा रूपान्तरण गरियो र पहिले उल्लेख गरिए अनुसार यो MoAD अन्तर्गत 2000 मा खाद्य प्रविधि र गुणस्तर नियन्त्रण विभाग (DFTQC) को रूपमा हालको विभाग नभएसम्म केन्द्रिय खाध प्रयोगशालाको नामले चिनिन्थ्यो।

थप पढ्नुहोस्

प्रमुख गतिविधिहरू


खाद्य तथा फिड सुरक्षा र गुण नियमन
खाद्य र फिड विश्लेषणात्मक सेवा
खाद्य प्रविधि विकास र पोषण
एस.पी.एस सोधपुछ सेवा

नियम र नियमहरू


सामाजिक प्रोफाइल


प्रकाशनहरू


भिडियो ग्यालरी


श्री दीपा खराल

सूचना अधिकारी