Department of Food Technology and Quality Control

नेपाल सरकार
कृषि तथा पशुपन्छी विकास मन्त्रालय

खाद्य प्रविधि तथा गुण नियन्त्रण विभाग

बबरमहल, काठमाडौं

डा. मतिना जोशी वैद्य

महा निर्देशक

श्री सोमकान्त रिजाल

उपमहानिर्देशक

उपमहानिर्देशक

श्री मोहन कृष्ण महर्जन

प्रवक्ता

परिचय


खाद्य प्रविधि तथा गुणस्तर नियन्त्रण विभाग (DFTQC) नेपाल सरकारको कृषि तथा पशुपन्छी विकास मन्त्रालयअन्तर्गतका तीन विभागहरूमध्ये एक हो। सन् १९६१ मा खाद्य विभागको रूपमा स्थापना गरी सिंहदरबारमा राखिएको थियो, जसलाई पछि सन् १९६५ मा बर्बरमहल, काठमाडौंको वर्तमान स्थानमा सारिएको थियो। सन् १९६६ मा खाद्य विभागको नाम परिवर्तन गरी खाद्य अनुसन्धान प्रयोगशाला राखियो। प्रयोगशाला पछि 1980 मा फेरि केन्द्रीय खाद्य अनुसन्धान प्रयोगशाला (CFRL) मा रूपान्तरण गरियो र पहिले उल्लेख गरिए अनुसार यो MoAD अन्तर्गत 2000 मा खाद्य प्रविधि र गुणस्तर नियन्त्रण विभाग (DFTQC) को रूपमा हालको विभाग नभएसम्म केन्द्रिय खाध प्रयोगशालाको नामले चिनिन्थ्यो।

थप पढ्नुहोस्

प्रमुख गतिविधिहरू


खाद्य तथा फिड सुरक्षा र गुण नियमन
खाद्य र फिड विश्लेषणात्मक सेवा
खाद्य प्रविधि विकास र पोषण
एस.पी.एस सोधपुछ सेवा

नियम र नियमहरू


सामाजिक प्रोफाइल


प्रकाशनहरू


भिडियो ग्यालरी


श्री प्रतिमा श्रेष्ठ

सूचना अधिकारी