Department of Food Technology and Quality Control

नेपाल सरकार
कृषि तथा पशुपन्छी विकास मन्त्रालय

खाद्य प्रविधि तथा गुण नियन्त्रण विभाग

बबरमहल, काठमाडौं

  >>   Nutri-cure brand को आहारपुरक खाद्य पदार्थ recall गर्ने सम्बन्धि सूचना   >>   खाद्य प्रशोधन तालिम सम्बन्धि सूचना   >>   मोबाइल खाद्य प्रयोगशाला भ्यान परिचालन गरी काठमाडौँ महानगरपालिकासंगको समन्वयमा अस्पतालहरुको चमेना गृहमा गरिएको निरीक्षण अनुगमन…   >>   List of New Registered and Renewed Dietary Supplement from 2081.12.01 to 2081.12.31   >>   मोबाइल खाद्य प्रयोगशाला भ्यान परिचालन गरी काठमाडौँ महानगरपालिकासंगको समन्वयमा गरिएको निरीक्षण अनुगमन सम्बन्धि प्रेस नोट   >>   उपभोग्य अवधि उल्लेख नभएको चिया रोक्का गरिएको सम्बन्धि प्रेस नोट   >>   Press Note on Industrial Fatty Acid Analysis and Regulation in Food Products   >>   Product Registration report Falgun 2081   >>   निरीक्षण अनुगमन सम्बन्धि प्रेस नोट   >>   खाद्य प्रशोधन प्रविधि तालिमको आवेदन फारम
श्री संजिव कुमार कर्ण

महा निर्देशक

श्री सोमकान्त रिजाल

उपमहानिर्देशक

श्री महिपाल राम वैद्य

उपमहानिर्देशक

श्री मोहन कृष्ण महर्जन

प्रवक्ता

परिचय


खाद्य प्रविधि तथा गुणस्तर नियन्त्रण विभाग (DFTQC) नेपाल सरकारको कृषि तथा पशुपन्छी विकास मन्त्रालयअन्तर्गतका तीन विभागहरूमध्ये एक हो। सन् १९६१ मा खाद्य विभागको रूपमा स्थापना गरी सिंहदरबारमा राखिएको थियो, जसलाई पछि सन् १९६५ मा बर्बरमहल, काठमाडौंको वर्तमान स्थानमा सारिएको थियो। सन् १९६६ मा खाद्य विभागको नाम परिवर्तन गरी खाद्य अनुसन्धान प्रयोगशाला राखियो। प्रयोगशाला पछि 1980 मा फेरि केन्द्रीय खाद्य अनुसन्धान प्रयोगशाला (CFRL) मा रूपान्तरण गरियो र पहिले उल्लेख गरिए अनुसार यो MoAD अन्तर्गत 2000 मा खाद्य प्रविधि र गुणस्तर नियन्त्रण विभाग (DFTQC) को रूपमा हालको विभाग नभएसम्म केन्द्रिय खाध प्रयोगशालाको नामले चिनिन्थ्यो।

थप पढ्नुहोस्

प्रमुख गतिविधिहरू


खाद्य तथा फिड सुरक्षा र गुण नियमन
खाद्य र फिड विश्लेषणात्मक सेवा
खाद्य प्रविधि विकास र पोषण
एस.पी.एस सोधपुछ सेवा

नियम र नियमहरू


सामाजिक प्रोफाइल


प्रकाशनहरू


भिडियो ग्यालरी


श्री दीपा खराल

सूचना अधिकारी